Rólunk

Bemutatkozás

Amikor gyermeket vállalunk, akkor olyan szakmát egyben életre szóló hivatást is választunk, amelyben melynek fókuszában a gyerek(ek) vannak. Egy dolog lebeg a szemünk előtt: a boldog gyermek.

A boldog gyerek, akiből még boldogabb és sikeres felnőtt lesz, szép jövővel, jó munkával, majd szintén boldog családdal.

  • Meg tudjuk-e fogalmazni mit jelent ez?
  • Mit jelent nekünk, de leginkább mit jelent a gyereknek?
  • Mi magunk hogyan járulunk mi hozzá a gyerek boldogságához?
  • Neki mit kell neki tennie a saját boldogságához?
  • Hogyan leszünk jó szülők?
  • Ki mondja meg, hogy jól csináljuk-e?
  • Honnan tudjuk, hogy jól csináljuk?

A válaszok mindannyiunknál mások.

De hogyan találunk akkor egységes receptet arra, hogyan neveljünk boldog gyereket?

Nem találunk.

A legtöbb, amit tehetünk szülőként, pedagógusként, hogy felfedezzük és segítünk nekik is önmaguk igényeit, én határaikat és vágyaikat felfedezni.  Fejlesztjük azon készségeiket, amelyekkel gondolataikat pontosan ki tudják fejezni, képesek az együttműködésre, értékeik felismerésére, érdekeik képviseletére, célok kitűzésére és megvalósítására.

 

Küldetésünk

“Zsebedben a világ, ha tudod ki vagy és mit akarsz.”

Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy a gyerekeket fejlődésük során olyan módszerekkel támogassuk fejlődésük során:

  • amelyek segítik énképük felismerésében,
  • elfogadáson alapul és
  • a családi értékek tiszteletben tartásával felruházza őket hatékony önérvényesítéssel, fejlett szociális érzékenységgel és toleranciával,
  • valamint a társadalom sikeres, boldog és felelős tagjaivá teszi őket.

Az alapítvány célja, hogy olyan a tananyagból hiányzó készségekre adjon innovatív gyakorlati ötleteket, módszertani támaszokat adjon a pedagógusoknak , illetve szülőknek és gyerekeknek, amelyek alkalmazásával hidat építünk a gyerek és a felnőtt világ között. Hisszük, hogy nem a 18. életév betöltése tesz képessé egy gyereket a sikeres felnőtté válásra, hanem épp azt megelőző 18 évben elsajátított készségek és ismeretek.

Gyermekeink sikere és boldogsága az ő döntéseiken és cselekedeteiken múlik.
Bátorítsuk őket önmaguk megismerésben, értékeik tudatosításában és biztassuk őket céljaik, álmaik pontos megfogalmazására, tanítsuk meg őket a cselekedeteik mentén a felelősségvállalásra.
Fejlesszük őket úgy, hogy mindenhol, mindenkor otthon érezhessék magukat a világban.

Hivatalos adatok

Hivatalos adatok

  • Az alapítvány neve: Mindenhol Otthon Közhasznú Alapítvány
  • Nyilvántartási száma: 2590
  • Az alapítvány székhelye: 5700 Gyula, Laktanya u. 1.
  • Az alapítvány adószáma: 18150526-1-24
  • Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-73665/2014.
  • Az alapítvány postázási címe: 1025 Budapest, Verecke út 41.
  • Mobil: +36 30 2971953
  • Az alapítvány számlaszáma:  TakarékBank 11500092-11068910
  • 

Az alapítvány célja szerinti besorolása: oktatási tevékenység
  • Az alapítvány nyílt alapítvány, közhasznúsági fokozata: közhasznú.

Kuratórium

  • Segal Hajnalka, kuratórium elnöke
  • Hack Gabriella, kurátor
  • Dr. Vas Judit Irén, kurátor

Felügyfelő bizottság

  • Annus Gabriella
  • Homoki Andra
  • Bánkuti Gábor

Médiamegjelenések

  • 2015. Rádió Bézs
    www.radiobezs.hu/radiobezs_files/Arch%C3%ADvum/0604_1900.mp3
  • 2014. Cafeblog
    Szülinapi papírfa
    Hihetetlen színekben pompázhat, gyümölcsein üzenetek az ünnepeltnek. Személyre szabott papírfa ajándékba.
    Az a jó benne, hogy…
    a kislányom ilyen szépre kifestette,
    kipróbálhattam az új körvágómat,
    a 40 éves szülinapi bulin senkinek nem derogált egy-egy gyümölcsére valami személyeset írni az ünnepeltnek.
    És tényleg szép lett. Az ötlet egy verzióját a Mindenhol Otthon projekt kitalálójától, Segal Hajnalkától lestem el. Ő gyerekekkel és felnőttekkel különböző tréningeken használja hasonló módon a papírfákat, amelyeket ő a Kreartontól vesz:
    Ezek a fák nagyobbak, mint amit mi csináltunk (nem volt akkora kartonunk), és nyilván sok szempontból profibbak. DE mi nagyon szeretjük a mieinket.
Körülnéztünk tehát a lakásban, és rögtön találtunk kevéssé mintás cipősdobozt, amire rajzoltuk is a fát. A talphoz, hogy megálljon, a törzsének az alsó harmadát ismét körberajzoltuk és kivágtuk. Ezután jöhetett a bűvös körvágó. 1400 Ft-ért lehet kapni hobbyboltokban, és a célnak tökéletesen megfelel. Kivagdostunk a lombon köröket – ezek a gyümölcsök.
    Majd kezdődhetett a színezés. MI imádjuk a porkrétát, ami jól maszatolható, színátmeneteket is klasszul lehet vele csinálni, hát azzal dolgoztunk.
    A szülinapos verzión a korongok fehérek lettek, hogy bárki üzenhessen rajtuk egy rajzzal vagy felirattal az ünnepeltnek.
    Szóval nagyon megihletett ez a fa. Olyannyira, hogy kezembe vettem Segal Hajnalka könyveit, amelyek telis-tele vannak különböző témák feldolgozását segítő, hasonló szemléletben gondolkodó óravázlatokkal – pedagógusoknak.
    Kicsit szomorú lettem, hogy a szülői változat még nem készült el, de azért megkérdeztem a szerzőt, nem ajánl-e sorsolásra az időtetrisz olvasóinak a könyveiből. És képzeljétek, azt mondta, hogy DE!
  • 2013. DECEMBER – TV2 MOKKA
    Gyerekprogramok a téliszünetre
    Pár nap múlva téli szünet, aminek bár a gyerekek nagyon örülnek, sok szülőnek viszont problémát jelenthet, hogy mit is csináljanak a gyerkőcök, főleg, ha az idő sem megfelelő arra, hogy kint játszanak a szabadban.
    A Mokka vendégei ezeknek a szülőknek próbáltak segíteni, ötleteket adni.  A stúdióban Ott Anna, a MiniCity kommunikációs vezetője, Segal Hajnalka, az Otthonodba Hozzuk a Világot Alapítvány elnöke és Rácz Márton válaszolt a kérdésekre.
    – Mit szoktál csinálni a téli szünetben?
- Milyen játékok kötnek le a legjobban?
- Mi a jó abban, hogy kipróbálhatod maga egy lekicsinyített felnőtt világban?
- Szereztél már barátokat miközben például kipróbáltad, hogy milyen is lehet a Tényeket vezetni?
- Miért fontos, hogy a gyerekek minden féle szakmát megismerjenek?
    Nézd meg a Mokka videóját!
    www.mindenholotthon.hu/r%C3%B3lunk-mondt%C3%A1k
  •  2012. NOVEMBER – BTL.HU
    Ezer Lámpás Éjszakája rajzpályázat
    A TakarékPont Hálózat idén első alkalommal csatlakozott az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvényhez, amely az Alföldi Tej együttműködésével rajzversenyt hirdetett.
    A közel 1500 beérkezett alkotás közül szakmai zsűri választotta ki a hat fődíjas és számos különdíjas művet, melyet ünnepélyes keretek között 2012. november 25-én jutalmaztak az Elevenparkban megrendezett „Vigyáz rám!” Családi Napon.
    Az Ezer Lámpás Éjszakája – Eltűnt Gyermekek Világnapja kezdeményezéshez kapcsolódó általános iskolai rajzpályázatot két korcsoportban (6-10 évesek, illetve 11-16 évesek) hirdették meg 2012. május 14. és 2012. szeptember 21. között. A szervezők a „Vigyázz rám!”, illetve a „Mindenütt jó, de legjobb otthon” témákban várták az alkotásokat. A pályázati felhívást közel 3000 általános iskola kapta meg.
    A beérkezett művek közül számos munka a zsűri tagjai számára is megindító volt, mivel a gyerekek rajzai arról árulkodtak, hogy ez a társadalmi probléma őket is mélyen megérintette, elgondolkodtatta. A pályaműveket a TakarékPont feltöltötte vállalati facebook oldalára is, ahova összesen 2497 szavazat érkezett. A közösségi oldalon a minimum 30 szavazatot elért rajzok közül választották ki a közönség nyertest.
    A több mint ezer rajzot a Szervező TakarékPont munkatársai előzsűrizték, így a közel 500 darabra szűkített alkotások közül november 20-án a TakarékBank székházában prominens zsűri választotta ki a díjazottakat.
    A zsűri tagjai:
    Alföldi Róbert – A Nemzeti Színház FőigazgatójaKárász Róbert – TV2 műsorvezetője, az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozat ötletadója.
    Segal Hajnalka – Az Otthonodba Hozzuk a Világot Alapítvány Elnöke, és a Mindenhol Otthon Oktatási Segédanyag szerzője
    Dr. Szolnoki Nikoletta – gyermekpszichiáter
    Korani Eleni – Az Ernst Galéria tulajdonosa
    Gégöl Sarolta és Simon-Koncz Petra – A TakarékPont Hálózat Marketing Főmunkatársai
    Dobrovoczky István – Az Alföldi Tej Kft. Kereskedelmi és Marketing Igazgatója
    „Komoly kihívás elé állította a zsűrit, hogy kik válasszák ki a nyertes pályázatokat. Bíztunk benne, hogy rengeteg alkotás érkezik, de arra nem számítottunk, hogy közel 1500 rajz közül kell majd választani. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a különdíjazottak számát megnöveljük. Megdöbbentő volt azt tapasztalnunk, hogy mennyi gondolat és érzés került felszínre a gyerekek alkotásaiban.” – mondta Brezina Szabolcs, a TakarékBank Zrt. ügyvezető igazgatója.
    „Számomra a legmeghatóbbak, illetve leginkább elgondolkodtató művek a felső tagozatosok rajzai között voltak. Rengeteg olyan munkával találkoztam, amely komoly félelmeket tükröz olyan aktuális társadalmi problémákkal kapcsolatban, mint a fiatalok drogfogyasztása, illetve a családon belüli erőszak. Több esetben felmerült bennem a kérdés, hogy vajon személyes élményanyagból táplálkozik-e az alkotás.” – tette hozzá Segal Hajnalka, az Otthonodba Hozzuk a Világot Alapítvány Elnöke, és a Mindenhol Otthon Oktatási Segédanyag szerzője.
  • 2012. OKTÓBER – ÚJ KATEDRA

Csapatunk

Segal Hajnalka vagyok, az alapítvány 2010-es alapításának indulásától időpontjától a kuratórium elnöke. Romániában születtem 1976-ban egy magyar anya és egy vietnámi apa törvénytelen gyerekeként. 13 éves koromtól élek Magyarországon.
Személyesen tapasztaltam meg már gyerekként, hogy milyen kihívásai vannak egy gyerekeknek, amikor önmagát kell meghatároznia (származását, nemzetiségét, stb.). Harminc éves voltam – férjnél, két fiú gyerekkel – amikor először találkoztam édesapámmal. Azóta pontosan tudom, hogy mennyivel könnyebb és magabiztosabb úton járhattam volna, ha az énképemmel, identitásommal már gyerekkoromban tudatosabban tudtam volna foglalkozni.
Első diplomámat szociális munkásként 2000-ben szereztem, és mindig éreztem, hogy bár az élet az irodavezetői, tolmács, pénzügyi vezetői munkakörökön át, MBA, NLP mester, business coach, action learning team coach képzéseken át, de előbb utóbb a hivatásomhoz, a támogatói léthez vezet majd.
2010 óta hivatásomnak tekintetem a pedagógusok, közösségfejlesztők, tanulók és szüleik támogatását abban, hogy a jövő generációja önismerettel, elfogadással, magabiztosan legyen önmaga a világban.
Alapítványi teendőim mellett coach és tréner vagyok a World Mission Tanácsadó és Szolgáltató Kft-nél.

Rohrböck Kinga vagyok és ahogy visszagondolok életem eddigi részére, nagyon szerencsének érzem magam. Gyermekkorom egy részét Indiában töltöttem majd az iskolák elvégzése után, dolgozni kezdtem. Az első munkahelyem az InterCom Zrt. volt, ahol 15 alatt megtanultam, hogyan működik egy sikeres vállalat, hogyan kell eredményes marketing és értékesítési kampányokat készíteni, csapatban dolgozni és vezetőként döntéseket hozni. Közben megházasodtam és született 4 gyermekünk. A gyerekekkel kapcsolatos napi örömök és kihívások döbbentettek rá arra, hogy szeretném tudásomat és tapasztalatomat valami fontosabb dolognak szentelni ami megváltoztatja a világot. Így kerültem az UNICEF-hez adományszervezési vezetőként. Az ott töltött idő alatt megtanultam, hogyan működik egy Alapítvány, milyen szépségei és nehézségei vannak az adománygyűjtésnek és milyen fantasztikus csapatban egy ügyért harcolni. 3 év alatt, olyan projekteket indítottunk útjára mint az „Ébresztő Óra” mely gyerekjogokat tanít gyerekeknek, valamint a „Szívünk Rajta” program mely egy minőségi gyermekkönyv ajánló program. Hajnival az Ébresztő Óra keretében ismerkedtünk meg. Minden tudásommal és tapasztalatommal szeretném segíteni a Mindenhol Otthon programot, mert hiszek abban, hogy a gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen.

Dr. Segal Péter vagyok az alapítvány Mindenhol Otthon Program Igazgatója. Fiatalon indultam el és fedeztem fel a nagyvilágot. Szerencsésnek érzem magam, amiért az elmúlt több mint két évtizedben rengeteg tapasztalatot és élményt gyűjtöttem más kultúrákról távoli földrészeken, egzotikus országokban.
Sokat megértettem másokról, arról hogyan élnek mi foglalkoztatja őket miben hisznek, mik az álmaik és mindeközben a legtöbbet saját magamról tudtam meg.
Ügyvédként és cégvezetőként egyaránt az együttműködés lehetséges formáit kerestem legyen szó ügyfélről, versenytársról, partnerről, részvényesekről vagy kollégákról.
Az elmúlt években trénerként és coachként (üzleti edzőként) segítem ügyfeleimet, hogy közelebb kerüljenek céljaikhoz és eredményesebben, harmonikusabban járják saját útjukat. Az ICF (International Coach Federation) Magyar Tagozatának vezetőjeként azt a szakmai közösségi munkát segítem amellyel többek között civil szervezeteket támogatunk coaching támogatással. Gyakorló szülőként pedig a gyermekeimen keresztül tudatos szülőként folytatom a felfedező utamat és segítem őket abban, hogy az ő szerszámos ládájuk eszközökkel telibb legyen mint amivel én indultam neki a felnőttkornak.
Az alapítványon keresztül lehetőség nyílik rá, hogy a pedagógusok támogatásán, megerősítésén keresztül minél több gyermek szerezhessen sikerélményeket és növelhesse önbizalmát.

Gyurkó Szilvi vagyok, és több mint 10 éve foglalkozom gyerekjogokkal. Először kriminológusként, majd egy nemzetközi szervezet keretében, most pedig szabadúszó tanácsadóként. Egy jogász számára a gyerekjogok megismerése és megismertetése elképesztő lehetőséget jelent arra, hogy ne csak a jelenünket, de a jövőnket is pozitív befolyásolhassuk. Ezért is fontos és megtisztelő számomra, ha egyetemen, iskolákban, szakembereknek vagy szülőknek beszélhetek vagy írhatok mindarról, amit gondolok a gyerekekről és az ő jogaikról.
A Mindenhol Otthon alapítvány munkájában azonban nem csak azért veszek részt örömmel, mert a céljaink és a missziónk kapcsolódik, hanem mert különleges és kivételesen tehetséges és jó emberek hozták létre a szervezetet. Akik önmagukat nem, csak azt veszik komolyan, amit csinálnak. Azt viszont nagyon.

Németh Barbi vagyok, és azért dolgozom, hogy a gyerekek tudják és érezzék, hogy fontosak. 2011-ben szerettem bele a gyerekjogokba, ami egy csodálatos megközelítést ad ahhoz, hogyan biztosítsuk a gyerekek számára a megfelelő környezetet a fejlődéshez és egy teljes élethez. Tanultam emberi jogokat itthon és külföldön, nemrég a pszichológia ragadott magával, de legtöbbet a személyes kapcsolatokból tanultam. Hiszek az emberi kapcsolatok felszabadító és gyógyító erejében, és munkámmal támogatni szeretném ezek kibontakozását.
Olyan emberekkel szeretek együtt dolgozni, akik őszinték magukkal, nyitottak egymás felé, és alázatosak a munka iránt. A Mindenhol Otthon csapata egy ilyen csapat, és ez teszi hitelessé mindazt az üzenetet, amit képvisel. Megtisztelő, hogy tagja lehetek.

dr. Homoki Andrea vagyok. Gyulán születtem egy gyönyörű, fákkal és virágokkal, vizekkel teli kisvárosban, ahol minden körülmény adott egy „élhető” életre. Szülővárosomat a mai napig nem hagytam el, iskoláim elvégzését követően visszatértem és lehetőségem adódott tudásomat, képességeimet itt helyben mások szolgálatába állítani.

Pályakezdőként a Fészek Gyermekotthonban dolgoztam, mint óvodapedagógus, majd a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál hivatásos gyámi, módszertani szaktanácsadói feladatköröket láttam el. A „mindenekfelett álló érdek” vezérelve szerint működtem együtt a gyermekvédelmi gondozásban lévő gyermekekkel és a köréjük fonódó családi, szakmai, társszakmai hálóhoz tartozó felnőttekkel.
Időközben szociológusi végzettséget szereztem az ELTE Bölcsészettudományi Karán és a 2003-ban Gyulán induló Általános Szociális Munkás főiskolai szak oktatója lettem. 2006 óta főállásban tanítom a Szociális munka alapszakos hallgatókat a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Intézetében. Oktatói munkám mellett képzések szervezésével és a szak koordinálásával foglalkozom.
Kutatási területem a gyermek- és ifjúságvédelem. Doktori értekezésemet 2014-ben védtem. A gyermekvédelmi gondozottak reziliencia vizsgálatát végeztem el a Dél-alföldi és Észak-alföldi régiók LHH kistérségeiben.
Kutatásaimmal, szakértői munkáimmal illetve tudományos konferenciákon, szakmai műhelyekben, tanácskozásokon való aktív részvételeimmel célom a gyermekek ellátásának minőségivé válásához való hozzájárulás, a szükséglet orientált gyermekvédelmi célkitűzések megvalósításának elősegítése.
Hiszem, hogy minden szereplőnek kell a társadalomban és a „Gyermekvédelemben Élni a Szeretet Erejével.”

Pánczél Szilvia vagyok, több éve az alapítvány önkéntese. Közgazdászként végeztem, aztán a segítő szakmák felé fordult a pályám.  Elsősorban coach vagyok, de trénerként, üzleti tanácsadóként is dolgozom. Hiszek az olyan értékekben, mint például a nyitottság, bizalom, empátia, egymásra figyelés, hallgatás, alázat.
Anyaként hiszem, hogy a gyerekeim nem csak magyar emberek, hanem európai és akár világpolgárok is.  A mi  – szülők – felelősségünk, hogy már a kezdetektől olyan értékekre neveljük őket, amik útjelzőként, útlevélként segítik majd őket a későbbi boldogulásban.
Ezért támogatom az alapítványt, segítem ahol tudom, mert az amit képvisel teljesen összhangban van azzal, amit gondolok, hiszek, képviselek.
A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak!

Eisenbacher Csaba vagyok, 2012-ben csatlakoztam az alapítványhoz önkéntesként. Első feladatom és egyben csatlakozásom oka az alapítvány elektronikus kiadványainak gondozása volt. Közös célunk, hogy a papíron kiadott anyagok minél több platformon idővel elektronikusan is elérhetőek legyenek.
Csatlakozásomkor az alapítvány küldetése még nem volt lényeges szempont, végül is a kiadványok szerkesztése szempontjából a tartalom másodlagos. A munka során lassan felfedeztem, hogy a téma igenis közel áll hozzám. Fokozatosan rájöttem, hogy nagyon is tudok azonosulni a multikulturális ismeretek terjesztésének gondolatával. Első sorban érdemes megemlíteni, hogy apai oldalon német származású vagyok anyai ágról magyar. Egész életemet végig kíséri ez a német-magyar kettősség és karrierem során és jól tudtam hasznosítani ezeket az ismereteket.
Amikor éppen nem önkénteskedem egy német multinacionális cégnél dolgozom középvezetőként az IT biztonsági szektorban. Munkám során német és angol nyelven folyik a kommunikáció és gyakran dolgozom együtt angol, francia, belga, német, osztrák, holland, amerikai vagy akár maláj kollégákkal. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy nagyon hasznos és hosszú távon komoly előnyökhöz vezet ha az ember akár már gyerekkorától fogva tudatosan foglalkozik idegen kultúrákkal, nyelvekkel.
Nagyapám gyakran emlegette “Ahány nyelvet beszélsz annyi ember vagy.”
Néha tényleg úgy érezheti az ember, hogy egy idegen nyelv és az ottani kultúra megismerése megsokszorozza az értékét, de a lehetőségeit mindenképp. A ma fel-cseperedő generációk számára természetes a nyitott világ és az abban fellelhető millió lehetőség. Egyre inkább lehetőségem nyílik a kiadványok szerkesztése mellett a fiatalok oktatásába is betekinteni és látom mennyire érdekes és vonzó számukra ez a tudás. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy lehetőséget kaptam energiát fektetni az alapítványba és mindent megteszek azért, hogy minél több gyermekhez, fiatalhoz juttathassuk el a multikulturalitás varázsát!

Nagykálnai Andrea vagyok. Amikor 2000-ben diplomáztam még fogalmunk sem volt arról, hogy mi az a globalizáció, a Föld még nem lapos volt, újságot olvastunk és nem akartuk elhinni, hogy Magyarország egyszer valóban az Európai Unió tagja lesz.
Az elmúlt másfél évtizedben elismert nagyvállalatoknál dolgozhattam kommunikációs szakemberként. Tapasztalatot szereztem vállalati kommunikációban, online médiában, munkáltatói márkaépítésben és rendezvényszervezésben is. Nemrégiben megszületett a kisfiam, aki lehetőséget adott nekem arra, hogy átgondoljam az értékrendemet. Bár mindig ott motoszkált a fejemben, de a napi munka és rohanás mellett sose volt időm arra, hogy karitatív feladatokat vállaljak, így amikor nemrégiben összehozott a sors az alapítvánnyal, tudtam, hogy itt a remek alkalom, most egy olyan célt támogathatok a tudásommal, ami maradandót és hasznosat alkot.
Hiszem, hogy az egymás megértése, a tolerancia és a tudásmegosztás viszi előrébb a világot, és ehhez az új technológiák és az online kommunikáció nagyban hozzájárul. A ma már lapos Földön az új generációk számára különösen fontos, hogy tisztában legyenek a gyökereikkel, a számukra fontos értékekkel és befogadják a különböző impulzusokat is. Ma, amikor egy nap leforgása alatt meglátogathatom a német barátnőmet, levelezhetek Amerikával és elutazhatok Kínába, számomra evidens, hogy elfogadjuk és értékeljük a különbözőséget és a sokszínű világot, amiben élünk. Ugyanakkor érzékelem, hogy ezzel nem mindannyian vagyunk így és ezért tartom fontosnak az alapítvány munkáját.

Nhancale Zsuzsa
Szeretnék segíteni olyan ötletek fejlesztésében, amik megváltoztatják a jövőnket. A családom miatt, az én identitásom is sokszínű, és ezt gondolom hogy ez a legnagyobb ajándékok egyike, amit a szüleimtől kaphattam. Úgy látni a világban a közös életünket, hogy sokféle ötlet és hangulat bujkál bennem, a hétköznapok legegyszerűbb szituációiban, hatalmas gazdagságot jelent, amit átadni öröm. Az alapítvány a legfontosabbat tanítja a gyerekeknek, amire szükség lehet egy varázslatokkal és élményekkel teli életben.
Hiszek abban, hogy az itt együtt dolgozó felnőttek tudása az alapítvány professzionális digitális megjelenésével juthat el bárkihez – aki nyitott és készen áll rá. Ezért fejlesztjük együtt a legkorszerűbb megjelenésű oktatóanyagokat a toleranciával összefüggő értékek képviseletéért. Az ambícióinkhoz, kiváló formátumokat szeretnénk választani a végtelen digitális térben, neked, magunknak és a gyerekeknek – bárhol éljenek is a világban.
Hiszek a tudásunk határtalanságában, és a szándékaink tökéletességében és a bátorságban a toleranciával és a szabadsággal összefüggő tudásra vonatkozóan. Hiszek abban, hogy az eredendő emberi kíváncsiságunk egymás iránt, előcsalogatja az életünk legszebb alkalmait akkor, amikor nem is számítunk erre, egy könyvben, egy weboldalon vagy egy játék során. Ott tudunk lenni melletted szülőként és pedagógusként, és a gyermeked mellett, hogy otthon legyél ebben a világban, amin mostantól más módon osztozunk majd.

Nevem Nistor Katalin fokozatszerző doktorandusz, pszichológus és Williams Életkészségek Stressz tréner vagyok. Kutató munkámat a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetben végzem, az Országos Munkahelyi Stresszfelmérés keretében. Az alapítvánnyal 2015-ben a CYRM 28 kanadai gyermek és ifjúsági reziliencia mérőeszköz adaptálása és validálása kapcsán kerültem szakmai kapcsolatba.

KUTATÁSI TERÜLET:
Kutatási területem a munkahelyi stressz és az egészségi állapot összefüggéseinek vizsgálata, ezen belül is a pszichoszociális kockázatértékelés és a kockázatcsökkentés lehetőségeinek feltárása. 2011 től a Semmelweis Egyetem Munkahelyi stressz kutatócsoport, a Pszichoszociális stressz kutatócsoport valamint az Orvosi kommunikáció munkacsoport tagja vagyok.
Fő célom az egészséges munkahelyek elvének gyakorlatba ültetése. Ennek kapcsán nevemhez kapcsolódik a munkahelyi pszichoszociális kockázatok mérésére alkalmas COPSOQ II kérdőív hazai adaptációja és validálása.
OKTATÁSI TAPASZTALATOK:
A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet doktoranduszként átoktatást vállaltam az SE-ÁOK- n, Orvosi kommunikáció gyakorlat, Stresszkezelés elmélete és gyakorlata tantárgyak keretében.
Oktatási, kutatási és tréneri munkámon túl pszichoterápiás szakképzésben veszek részt.
TRÉNERI MUNKA:
Tréneri munkám során előadásokat és stresszkezelő, tréningeket tartok kiemelten a veszélyeztetett munkakörben dolgozó célcsoportok számára.
2015-ben az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (korábban: GYEMSZI) orvosi kommunikációs programjának keretei között tréningeket tartottam szakorvosoknak.
2010 és 2015 között számos tréninget tartottam Stressz és Stresszkezelés, Hatékony kommunikáció témakörben, vidéken és Budapesten egyaránt.
2008 és 2010 között a Szent István Egyetem tanársegédjeként számos önismereti és kommunikációs tréninget tartottam a Szent István Egyetem főiskolai hallgatói részére.
MÉDIAMEGJELENÉSEK, PUBLIKÁCIÓK MUNKAHELYI STRESSZ TÉMÁBAN:
2012 és 2015 között: 61 sajtómegjelenés, 5 tudományos cikk, 2 könyvfejezet, 1 kiadvány, 15 konferenciaközlemény, 3 nemzetközi konferencia előadás, 5 akkreditált továbbképzésen előadás, 6 online ismeretterjesztő cikk.
Elérhetőségek: Nistor Katalin : nistorkata@yahoo.com, www.nistorkatalin.hu

Nevem Nistor Anikó és közgazdász végzettséggel, harmad éves PhD hallgató vagyok a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának Mentális Égészégtudományok programján belül.
Tanulmányaimat a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi karán, BSc Menedzsment (2008-2011) továbbá MScNemzetközi Üzleti Menedzsment (2011-2013) angol vonalán végeztem.
Kutatási területem a pszichoszociális stressz forrásai, formái és következményei az egészségügyi dolgozók körében.
Jelenleg a HOUPE (Health and Organisation among University Hospital Physicians in seven European countries: Sweden, Norway, Iceland, Italy, Austria, Netherlands and Hungary) nemzetközi vizsgálat magyarországi kutatócsoportjának vagyok tagja, továbbá részt veszek a Munkahelyi stressz és stresszkezelés kutatócsoport munkájában, az Országos Munkahelyi Stresszfelmérés keretein belül. Az alapítvány munkájához a CYRM-28 (Gyermek és Ifjúsági Reziliencia Mérőeszköz) kérdőív validálása kapcsán csatlakoztam.

Kákonyi Anett vagyok, tréner, team coach önkéntes.
Több mint 15 éves multinacionális cégeknél szerzett széleskörű tapasztalattal rendelkezem:
• vezetői tapasztalatok – éveken keresztül vezettem kisebb (5 fős) és nagyobb (30-40 fős) csapatokat
• dolgoztam projektvezetőként, Lean és Six Sigma projektmódszertannal foglalkoztam szervezetfejlesztéssel
• emberi erőforrás menedzserként támogattam több mint 300 fős területet facilitátori, prezentációs és tréneri tapasztalatokat szereztem – tartok
• vezetőképző, személyes készség és hatékonyság fejlesztő, valamint projekt módszertani tréningeket
• action learning team coach vagyok.
Önkéntesként egy Karitász csoportot is vezetek, ahol rászorultakat támogatunk.
Van két csodálatos gyermekem, akikkel szeretek foglalkozni, felfedezni velük közösen a világot, meghallgatni a gondjaikat, segíteni túllendülni a nehéz dolgokon, mesélni nekik a felnőttek világáról. Ezért nagyon nagy örömmel csatlakoztam a Mindenhol Otthon programhoz, ahol szintén gyerekkel találkozhatom, és interaktív módon olyan témákat dolgozhatunk fel, amelyekkel a gyermekek sokkal nyitottabbá válnak a környezetükre, érzékenyebbé a mindennapi problémákra. A jövő rajtuk áll, ezért nagyon fontos, hogy támogassuk őket a felelősségteljes felnőtté válásban!

Csatlakozz!

Önkéntesség

Jó valahová tartozni.
Jó egy olyan közösség részévé válni, ahol a közös értékek, a tenni akarás, a változásra való igény egyidejűleg jelenik meg.
Személyes felelősséget érezve azért a társadalomért, amelynek mi is részei vagyunk, tenni értük és magunkért azért, hogy nyomot hagyjunk.
Jó adni valamit, ami nekünk van, másoknak pedig segíthet, hogy jobb, könnyebb, egyszerűbb legyen.
Jó látni, hogy amit adunk, az másoknak örömet szerez.
Jó érezni, hogy szükség van ránk.
Gyere és próbáld ki milyen érzés! Jelentkezz e-mailben önkéntesnek!

kapcsolat@mindenholotthon.hu

Állás

Jelenleg nincs betöltésre kínált állás lehetőség.

Közösségi szolgálat

“Rólad is szól, téged is szolgál.”

2016. január elseje után az érettségi vizsgabizonyítvány kiadásának feltétele 50 óra „közösségi szolgálat” elvégzésének igazolása.

Az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban 2016. januárjában tervezzük olyan projektek indítását, amelyek heti és/vagy havi rendszerességgel, egyéni és/vagy csoportos foglalkozásokkal hozzák össze összehozzák a hasonló korú fiatalokat. , akik a foglalkozásokon a résztvevők korosztályukat érintő, foglalkoztató kérdésekről kötetlenül tudnak beszélgetni, együtt gondolkodni és így egymásnak segíteni.

A közösségi szolgálat során a gyerekek nem csak megoldhatnak egy problémát, hanem észrevétlenül tanulnak az együttműködésről, a konfliktuskezelésről, az empátiáról, a kreatív gondolkodásról, a projekttervezésről, a döntéshozásról és a felelősségvállalásról is.

Célunk, hogy a gyerekek segítségével olyan további témákat dolgozzunk fel, amik érdeklik őket és szívesen gyűjtenének hozzá anyagokat. A témakiválasztás az általunk összeállított „menü”, illetve a saját érdeklődési körökhöz illesztve, általuk felvetve is történhet, hiszen ők közelebb állnak a gyerekkorhoz, mint mi felnőttek. Pontosabban érzik, tapasztalják a rájuk nehezedő problémák körét, a kihívásaik tárgyait.

A találkozók modern körülmények között szerveződnek mentor felügyelete mellett, aki annak érdekében, hogy a tanulók jobban megnyíljanak egymásnak azonban nem venne vesz részt a foglalkozások egészén annak érdekében, hogy a tanulók jobban megnyíljanak egymásnak. A foglalkozásokra a témában jártas szakembereket is bevonunk majd, illetve mentorok bevonását is tervezzük.

kapcsolat@mindenholotthon.hu