Gyerek

Célunk, hogy olyan eszközöket tanuljanak a meg a gyerekek, amelyek készségszintű használatával, gyerekkoruk örömeit igazán meg tudják élni, feladataikat pedig könnyebben megoldják majd.

Workshop

2016-ban évi 5 alkalommal indítjuk el három órás workshopjainkat két korcsoport számára (7-13 éves korosztály, 14-18 éves korosztály).
A workshopok tematikája úgy épül fel, hogy akkor is hasznos készségfejlesztéseken vegyenek részt a gyerekek, ha csak egy-egy alkalommal jönnek el.

A helyszín és a részvételi díj azonos minden képzés esetében, a tematikáért és az időpontokért gördíts lejjebb!

Helyszín: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16, jobbra I. em. 1 sz.

Részvételi díj: 3.000,- Ft/fő

Győzd meg a környezeted, hogy Neked van igazad! – 2016. november 26. 10.00-13.00

Össze tudod számolni hány alkalommal érezted azt, hogy bár neked van igazad, ezt nem ismerik el? Lehet, hogy nemcsak nemcsak nem ismerik el, de nem is tudják, vagy tudják és felülbírálják, vagy meg is hallgatnak, de nem tudod hogyan fejezd ki magad… Egyik rosszabb, mint a másik! Gyere el és nézd meg, hogy az igazságnak hány arca van, figyeld meg, hogy ki mit lát belőle! Érezz rá arra, hogyan tudod Te a legjobban kifejezni, hogy neked van igazad! Próbáld ki hányféleképpen lehet meggyőzni valakit és rá fogsz érezni arra, hogy kivel hogyan kell ezt megtenned.

Érdekesen hangzik? Add meg az adataid és felkeresünk!
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tábor

Öt éve rendezünk napközis táborokat 7-14 éves korú gyerekek részére.

Minden évben más-más tematikával (pl.: Kontinensek gyerekei, Kamaszkor kihívásai, Biztonság és védelem, Gyerekjog, Empátia) vártuk táborozóinkat, amihez direkt és indirekt tanítási módszerekkel egészítettük ki a csoportdinamikára épülő fejlesztéseinket.
A szülők felől érkező fókusz területek mentén tervezzük 2016-os gyerektáborainkat is. Ezek a területek: az együttműködés, konfliktus kezelés, hatékony kommunikáció, internet használat (etikett, biztonság, védelem stb.), „Kütyü” függőség, énképviselet.

Érdekesen hangzik? Add meg az adataid és felkeresünk!
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Közösségi szolgálat

„Rólad is szól, téged is szolgál.”

2016. január elseje után az érettségi vizsgabizonyítvány kiadásának feltétele 50 óra „közösségi szolgálat” elvégzésének igazolása.

Az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban 2016. januárjában tervezzük olyan projektek indítását, amelyek heti és/vagy havi rendszerességgel, egyéni és/vagy csoportos foglalkozásokkal hozzák össze összehozzák a hasonló korú fiatalokat. , akik a foglalkozásokon a résztvevők korosztályukat érintő, foglalkoztató kérdésekről kötetlenül tudnak beszélgetni, együtt gondolkodni és így egymásnak segíteni.

A közösségi szolgálat során a gyerekek nem csak megoldhatnak egy problémát, hanem észrevétlenül tanulnak az együttműködésről, a konfliktuskezelésről, az empátiáról, a kreatív gondolkodásról, a projekttervezésről, a döntéshozásról és a felelősségvállalásról is.

Célunk, hogy a gyerekek segítségével olyan további témákat dolgozzunk fel, amik érdeklik őket és szívesen gyűjtenének hozzá anyagokat. A témakiválasztás az általunk összeállított „menü”, illetve a saját érdeklődési körökhöz illesztve, általuk felvetve is történhet, hiszen ők közelebb állnak a gyerekkorhoz, mint mi felnőttek. Pontosabban érzik, tapasztalják a rájuk nehezedő problémák körét, a kihívásaik tárgyait.

A találkozók modern körülmények között szerveződnek mentor felügyelete mellett, aki annak érdekében, hogy a tanulók jobban megnyíljanak egymásnak azonban nem venne vesz részt a foglalkozások egészén annak érdekében, hogy a tanulók jobban megnyíljanak egymásnak. A foglalkozásokra a témában jártas szakembereket is bevonunk majd, illetve mentorok bevonását is tervezzük.

kapcsolat@mindenholotthon.hu

Érdekesen hangzik? Add meg az adataid és felkeresünk!
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Linkajánló

Az alapítványról dióhéjban

Az alapítvány célja, hogy olyan gyakorlati ötleteket, módszertani támaszokat adjon a pedagógusoknak, illetve szülőknek amelyek alkalmazásával hidat építünk a gyerek és a felnőtt világ között.
Nem a 18. életév betöltése tesz képessé egy gyereket a sikeres felnőtté válásra, hanem épp az előző 18 évben elsajátított készségek és ismeretek.

még több információ »

Ismerd meg programjainkat!

A CYRM 28 gyermek és ifjúsági reziliencia skála magyar adaptált változatának jellemzői

A CYRM 28 gyermek és ifjúsági reziliencia skála magyar adaptált változatának jellemzői és a GYIRM 25-20 magyar gyermek és ifjúsági reziliencia skálák validálása családjaikban élő és családjaikból kiemelt serdülők körében

tovább »